Peter Fraňo a jeho úspech na Tatra Skymarathon 40 Km a +3300 m

Preteky Tatra Skymarathon, náročný trailový beh zaradený do WMRA.

 

 Úspech aj vďaka Maurtenu.

"Trailová trať s parametrami 40km a + 3300m som absolvoval za čas 4:30:18 čo nakoniec stačilo na víťazstvo. 
 
Preteky sa odohrávali v Poľských Tatrách a časť preteku viedla po Slovensko-Poľskej hranici. Na pretekoch sa predstavila kompletná poľská bežecká špička a mnoho pretekárov zo zahraničnej trailovej elity.
 
Do preteku som nastúpil bez väčších očakávaní, no vedel som že preteky s týmito parametrami mi vyhovujú. Preteky prebiehali podľa predstáv a bez nejakej väčšej krízy. Počas prvej polovice preteku som sa pohyboval na čele preteku spolu s Poľským bežcom, Španielom a Slovákom Mirom Hraškom. V druhom stúpaní sa mi podarilo spraviť si menší náskok na súperov a v následom zbehu som si vytvoril rozhodujúci náskok, s ktorým som prišiel až do cieľa. S výsledkom som veľmi spokojný a toto viťazstvo mi dalo veľkú motiváciu do nasledujúcej prípravy.
 
Už dávnejšie som objavil značku Maurten, ktorá mi vyhovuje v dopĺňaní energie. Tak tomu nebolo inak ani počas preteku.
Ako som sa teda stravoval počas preteku?  Na trati boli 2 občertvovacie stanice 19. a 32. kilometer. Od štartu, po prvú občerstvovaciu stanicu som použil 1x drink MIX 320 v 500 ml flasku a 1 ks GEL100. Na prvej občerstvovacej stanici som si pripravil do jedného flasku ďaľší Drink MIX 320 a 1 flask s čistou vodou, nakoľko začalo byť poriadne teplo. Po druhú občerstvovaciu stanicu som všetko vypil do poslednej kvapky a navyše som skonzumoval ďaľší GEL 100 Caf (s kofeínom). Na druhej občerstvovacej stanici som si doplnil už len jeden 500ml flask, v ktorom som mal Drink MIX160 a do cieľa som ho vypil a navyše som opäť skonzumoval daľší GEL100.
 
Počas celého preteku som nepociťoval žiadnu únavu a Maurten mi veľmi vyhovuje."
 
Peter Fraňo